De unieke relatie tussen jou en je viervoeter!


De relaties tussen mensen en honden is een heel bijzondere relatie. Wist je dat jouw emoties, gevoelens en gedrag effect hebben op het gedrag van jouw viervoeter? 

Er is over de jaren veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen mensen en honden. Door middel van die onderzoeken zijn ze erachter gekomen dat Naamhond uitzonderlijk goed kan waarnemen hoe jij je voelt.

Hij herkent jouw stem, lichaamshouding en zelfs jouw gezichtsuitdrukkingen!

Met zijn superneus kan hij zelfs waarnemen of jij angst en/of stress ervaart. Maar het blijft niet alleen bij het herkennen van onze emoties. Het gedrag van je hond wordt er zelfs positief of negatief door beïnvloed!

Jouw hond reageert vaak terughoudend wanneer jij boos of geïrriteerd bent. Dit is zelfs wetenschappelijk getest:

Wetenschappers hadden een beloning verstopt die de hond moest gaan zoeken. Aan de baasjes van de honden werd gevraagd om de hond de opdracht te geven om te gaan zoeken naar de beloning. Deelnemer 1 gedroeg zich vriendelijk en enthousiast terwijl deelnemer 2 zich boos gedroeg met een harde stem. De honden van het vriendelijke baasje gingen meteen enthousiast op zoek. Terwijl de honden van het boze baasje niet eens durfden te zoeken naar de beloning!

Boos reageren werkt dus allesbehalve goed bij jouw viervoeter!

Tip: Tel de volgende keer eerst tot 10 en zeg het nog eens met een vriendelijke stem. Wedden dat jouw hond nu vaker gaat luisteren.

 


x

x