Het bijzondere lichaam van jouw Hond!


Jouw hond heeft een heel bijzonder lichaam. Hieronder vertellen wij graag waarom het hondenlichaam van jouw viervoeter zo speciaal is.

De natte hondenneus

De neus van jouw lieve hond is meestal nat. Wanneer honden een droge neus hebben, geeft dat aan dat ze zich niet fit voelen.

Of toch niet?  Nee echt niet, het is een fabeltje dat een droge neus iets zegt over de fitheid van je hond. Je kunt er zelfs niets uit afleiden. De neus wordt extra nat wanneer hij iets goed wil ruiken. Een droge neus kan komen door de warmte, dit betekent dus niet dat jouw hond ziek is!

Verder is de neus van een hond een extreem goed wapen. Honden kunnen namelijk getraind worden om de meest uiteenlopende dingen op te sporen met hun sterke neus. Wist je dat honden de volgende dingen allemaal kunnen ruiken: bed wantsen, zwart geld, mobieltjes, gaslekken, landmijnen, schimmel en zelfs kanker. Kortom, een superneus!

Iel, zweetvoeten 

Het is algemeen bekend dat honden zweten via hun mond. Daarom heeft jouw hond z’n tong graag buitenboord hangen als hij het warm heeft. Maar wist je dat honden ook kunnen zweten via hun poten? Daar kunnen ze, net zoals via de mond, hun warmte kwijt.

Het spijt me dat ik dit moet zeggen, maar ja… Jouw hond heeft soms ook last van zweetvoeten!

 

De superoren

Honden hebben twee keer zoveel spieren om hun oor te bewegen als de mens. Het zijn maar liefst 18 spieren! Deze spieren worden in werking gezet om geluiden op te vangen, en dit doen ze dus ook veel beter dan de mens! Jouw hond kan geluiden op een vier keer zo grote afstand waarnemen en kan zelfs bepalen uit welke richting het geluid komt.

Wist je dat je hond het heel fijn vindt als je zijn oren masseert? Het geeft een ontspannend gevoel. Probeer het maar eens en zie jouw viervoeter genieten!

 

Wil jij nou meer weten over het bijzondere lichaam van jouw viervoeter? In ons persoonlijke verslag over jouw viervoeter bespreken we dit en nog veel meer nuttige informatie. Wil jij ook zo'n gepersonaliseerde E-book geschreven door onze schrijvers? Meld je dan hier aan voor het persoonlijke verslag

 


x

x