Informatie over Onze Voeding


Lees hier onze uitgebreide informatie over de voeding van Mister Canis! 

Om je zo goed mogelijk te begeleiden hebben we van onze homepagina ingedeeld in de volgende categorieën:

(met uitzondering van onze speciale voeding )

aanbiddelijk, babyhondje, beest
Puppy (0-24 maanden)

Al onze puppyvoeding is geschikt voor puppy's tussen de 0 en 6 maanden. Omdat jouw puppy nu in zijn eerste levensfase zit, heeft jouw lieve viervoeter extra proteïnen en calorieën nodig. Deze extra proteïnen en calorieën vind je in onze puppyvoeding.

Na ongeveer 6 maanden is het tijd om over te gaan op een ander type voeding, namelijk: onze junior voeding. Deze junior voeding bevat minder calorieën, maar nog steeds veel proteïnen zodat jouw puppy voldoende voedingsstoffen binnen krijgt voor de groei van zijn botten en spieren. De junior voeding dient, net zoals de puppyvoeding, ongeveer 6 maanden gevoerd te worden.

*Afhankelijk van het ras en de grootte van uw viervoeter, kun je na de puppy- en junior fase overgaan op volwassen voeding. Hoe groter de hond, des te langer hij nodig heeft om over te stappen op volwassen voeding.

Hieronder geven we aan hoelang het ongeveer duurt voordat jouw lieve viervoeter kan overstappen naar volwassen voeding:

  • Kleine honden, tot 10 kg: 10-12 maanden
  • Middelgrote honden, 11-25 kg: 12-18 maanden
  • Grote honden, meer dan 25 kg: 18-24 maanden

Het moment waarop je viervoeter volledig volgroeid is, blijft moeilijk te voorspellen en kan per ras verschillen. Bovenstaande informatie is een indicatie over het gebruik van onze voeding, voor deskundige informatie kun je altijd nog jouw dierenarts raadplegen.

beest, close-up, detailopname
Volwassen (1 tot ongeveer 9 jaar)

Onze volwassen voeding is opgesplitst in drie categorieën: klein, middelgroot en groot. 

Voor de kleine viervoeters hebben we onze speciale mini brokken. Zo blijven de volwassen viervoeters altijd optimaal genieten zonder dat ze zich pijn doen aan te grote brokken. Onze kip en lam voeding is daarom de perfecte eiwitbron voor onze mini volwassenen. 

Voor de middelgrote hond hebben we een erg breed assortiment. We hebben voeding vol eiwitten: kip, zalm, lam en hertenvlees. Welke soort je kiest maakt niet uit, de smaak is puur de voorkeur van jouw viervoeter. Het is maar net waar ze het meest van genieten. 

Voor de grote viervoeters onder ons hebben we speciale brokken die aangepast zijn aan de lichaamsbouw. Deze voeding houdt je hond in perfecte conditie, zodat ze elke dag weer optimaal functioneren

aanbiddelijk, beest, close-up
Senior ( 7 jaar of ouder ) 

De belangrijkste reden om van volwassen voeding naar senioren voeding over te stappen, is het lagere aantal calorieën. Bepaal aan de hand van de activiteit van jouw viervoeter of een overstap naar minder calorierijke voeding zinvol is:

Is je viervoeter niet meer zo actief als vroeger? Dan kan hij overgewicht krijgen wanneer je volwassen voeding blijft voeren.

Als je viervoeter echter nog steeds actief is op een hogere leeftijd, dan is overstappen naar senioren voeding in de meeste gevallen niet nodig. Ook kan de senioren voeding gebruikt worden om jouw volwassen viervoeter met overgewicht te laten afvallen. Dit door het lage caloriegehalte. 

Onze speciale voeding

Graanvrije voeding

Onze graanvrije voeding is speciaal voor de viervoeters die geen graan tolereren. In ons assortiment hebben we zowel krokante graanvrije voeding als geperste graanvrije voeding. Zo kunnen we de wensen van jouw hond extra goed vervullen.

Vegetarische voeding

Ook bieden wij vegetarische voeding aan voor de vegetariërs onder ons. De vegetarische voeding is geschikt voor volwassen honden van elk ras! 

Allergenenvoeding

Een allergie is al erg genoeg, laat staan een allergie voor eiwitten die voorkomen in alle hondenvoeding! Een eiwitallergie kan de maag van uw viervoeter enorm op zijn kop zetten.

Met onze speciale allergenenvoeding helpen we jouw viervoeter door de eiwitten in kleine fragmenten te knippen. Door het verkleinen van de eiwitten verliezen deze hun allergene eigenschappen. Daardoor worden ze niet langer herkend door het immuunsysteem van de hond. Door onze allergenenvoeding kan jouw lieve hond weer gelukkig en gezond genieten van het lekkerste voer van de beste kwaliteit!

Sportvoeding

Onze sportvoeding is speciaal geschikt voor de actieve viervoeters! Gaat jouw hond regelmatig mee met lange wandelingen of gaat hij graag samen met je hardlopen? Dan is het verstandig om de sportvoeding van Mister Canis te gebruiken. Zo behoudt je trouwe viervoeter zijn conditie en sterke bouw.

Verschil tussen droog- en nat voer

Nat voer bestaat voor 70 tot 90 procent uit vocht. Jouw viervoeter heeft een voorliefde voor nat voer omdat het een sterke (lekkere) geur met zich mee brengt. Nat voer zorgt desondanks voor nare gebitsproblemen. Daarom raden wij van Mister Canis niet aan om de voeding hierop te baseren.

(jouw viervoeter mag echt wel verwend worden met een bakje nat voer, zolang het maar niet dagelijks als hoofdvoeding wordt gebruikt)

In droog voer vind je alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Ook blijft het gebit van je viervoeter hierdoor mooi en gezond door de harde textuur!

Voeding per ras

Er zijn enkele hondenvoer merken die hun voeding specialiseren op de verschillende hondenrassen. Tot op de dag van vandaag is er echter nog geen bewijs dat de voedingsbehoeften van verschillende rassen verschillen.

Ras-afhankelijke voeding is met andere woorden overbodig en wordt gezien als een marketing strategie. Wel is het daarentegen correct dat kleine honden een ander soort brok krijgen dan grote honden. Dit heeft dus alleen te maken met de grootte van de brokken. Voor kleinere rassen zijn er kleinere brokken, en grotere rassen hebben dus ook grotere brokken nodig.

aanbiddelijk, beesten, canidae

Voor vragen over de voeding of voedingskeuze kan je ons altijd mailen! 

Wij staan altijd direct klaar voor je klaar! Heb je vragen over de voeding van Mister Canis of algemene vragen, bijvoorbeeld 'welk voer het beste is voor uw lieve viervoeter' mail ons dan direct. Wij zullen altijd zo spoedig mogelijk reageren om je zo snel mogelijk te kunnen helpen met de problemen van jou en/of jouw viervoeter.

U kunt ons altijd mailen viainfo@mistercanis.nl 


x
x