Informatie over Onze Voeding


Lees hier onze uitgebreide informatie over de voeding van Mister Canis! 

Om u zo goed mogelijk te begeleiden hebben wij van Mister Canis onze homepagina ingedeeld in de volgende categorieën:

  • Puppy;
  • Volwassen;
  • Senior.

(met uitzondering van onze speciale voeding )

Puppy (0-24 maanden)

Al onze puppyvoeding is geschikt voor puppy's tussen de 0 en 6 maanden. Omdat uw puppy nu in zijn eerste levensfase zit, heeft uw lieve viervoeter extra proteïnen en calorieën nodig. Deze extra proteïnen en calorieën vindt u in onze puppyvoeding.

Na ongeveer 6 maanden kan u overgaan op een ander type voeding, namelijk: onze junior voeding. Deze junior voeding bevat minder calorieën, maar nog steeds veel proteïnen zodat uw puppy voldoende voedingsstoffen binnen krijgt voor de groei van zijn botten en spieren. De junior voeding dient, net zoals de puppyvoeding, ongeveer 6 maanden gevoerd te worden.

*Afhankelijk van het ras en de grootte van uw viervoeter, kunt u na de puppy- en junior fase overgaan op volwassen voeding. Hoe groter uw hond, des te langer hij nodig heeft om over te stappen op volwassen voeding.

Hieronder geven we aan hoelang het ongeveer duurt voordat u kunt overstappen naar de volwassen voeding:

  • Kleine honden, tot 10 kg: 10-12 maanden
  • Middelgrote honden, 11-25 kg: 12-18 maanden
  • Grote honden, meer dan 25 kg: 18-24 maanden

Het moment waarop uw viervoeter volledig volgroeid is blijft moeilijk te voorspellen en kan per ras verschillen. Bovenstaande informatie is een indicatie over het gebruik van onze voeding, voor deskundige informatie kunt u altijd nog uw dierenarts raadplegen.

Volwassen (1 tot ongeveer 9 jaar)

Onze volwassen voeding is opgesplitst in drie categorieën: klein, middelgroot en groot. 

Voor de kleine viervoeters hebben we onze speciale mini brokken. Onze volwassen viervoeters blijven altijd optimaal genieten van hun voeding. Onze kip en lam voeding is de perfecte eiwitbron voor onze mini volwassenen. 

Voor de middel grote hond hebben we een erg breed assortiment. We hebben voeding vol eiwitten: kip, zalm, lam en hertenvlees. Welke soort u kiest maakt niet uit, de smaak is puur de voorkeur van uw viervoeter. Het is maar net waar ze het meest van genieten. 

Voor de grote viervoeters onder ons hebben we speciale brokken die aangepast zijn aan de lichaamsbouw. De voeding houdt uw hond in perfecte conditie, zodat ze elke dag weer optimaal functioneren

Senior ( 7 jaar of ouder ) 

De belangrijkste reden om van volwassen voeding naar senioren voeding over te stappen, is het lagere aantal calorieën. Bepaal aan de hand van de activiteit van uw viervoeter of een overstap naar minder calorierijke voeding zinvol is:

Is uw viervoeter niet meer zo actief als vroeger? Dan kan uw viervoeter overgewicht krijgen wanneer u volwassen voeding blijft voeren.

Als uw viervoeter echter nog steeds actief is op een hogere leeftijd, dan is overstappen naar senioren voeding in de meeste gevallen niet nodig. Ook kan de senioren voeding gebruikt worden om uw volwassen viervoeter met overgewicht te laten afvallen. Dit komt door het lage caloriegehalte. 

Onze speciale voeding

Graanvrije voeding

Onze graanvrije voeding is speciaal voor de viervoeters die geen graan tolereren. In ons assortiment hebben we zowel gewone graanvrije voeding als geperste graanvrije voeding. Zo kunnen we de wensen van uw lieve viervoeter extra goed vervullen.

Vegetarische voeding

Ook bieden wij vegetarische voeding aan voor uw viervoeter. De vegetarische voeding is geschikt voor volwassen honden van elk ras! 

Allergenenvoeding

Een allergie is al erg genoeg, laat staan een allergie voor eiwitten die voorkomen in alle hondenvoeding! Een eiwitallergie kan de maag van uw viervoeter op de kop zetten.

Met onze speciale allergenenvoeding helpen we uw viervoeter door de eiwitten in kleine fragmenten te knippen. Door het verkleinen van de eiwitten verliezen deze hun allergene eigenschappen. Daardoor worden ze niet langer herkend door het immuunsysteem van de hond. Door onze allergenenvoeding kan uw viervoeter weer gelukkig en gezond genieten van het lekkerste voer met de beste kwaliteit!

Sportvoeding

Onze sportvoeding is speciaal geschikt voor de actieve viervoeters! Gaat uw viervoeter regelmatig mee met lange wandelingen of gaat uw hond graag samen met u hardlopen? Dan is het verstandig om de sportvoeding van Mister Canis te gebruiken. Zo behoudt uw trouwe viervoeter zijn conditie en sterke bouw.

Verschil tussen droog- en nat voer

Nat voer bestaat voor 70 tot 90 procent uit vocht. Uw viervoeter heeft een liefde voor nat voer omdat het een sterke (lekkere) geur met zich mee brengt. Nat voer brengt desondanks nare gebitsproblemen met zich mee. Daarom raden wij van Mister Canis niet aan om uw voeding hierop te baseren.

(uw viervoeter mag echt wel verwend worden met een bakje nat voer, zolang het maar niet dagelijks gebeurt of als hoofdvoeding wordt gebruikt)

In droog voer vindt u alle voedingsstoffen die uw viervoeter nodig heeft. Ook blijft het gebit van uw viervoeter mooi en gezond door de harde textuur van het droge voer!

Voeding per ras

Er zijn enkele hondenvoer merken die hun voeding specialiseren op de verschillende hondenrassen. Tot op de dag van vandaag is er echter nog geen bewijs dat de voedingsbehoeften van verschillende rassen verschillen.

Ras-afhankelijke voeding is met andere woorden overbodig en het wordt meer gezien als een marketing strategie. Wel is het daarentegen correct dat kleinere honden een ander soort brokken krijgt dan grote honden. Dit heeft alleen te maken met de grootte van de brokken. Voor kleinere rassen zijn er kleinere brokken, grotere rassen hebben dus ook grotere brokken nodig.

Voor vragen over de voeding of voedingskeuze kan u ons altijd mailen! 

Wij staan altijd direct klaar voor onze klanten wat de vraag ook is! Heeft u vragen over de voeding van Mister Canis of algemene vragen zoals welk voer het beste is voor uw lieve viervoeter mail ons dan direct. Wij zullen altijd zo spoedig mogelijk reageren om u zo snel mogelijk te kunnen helpen met de problemen van u en/of uw viervoeter.

U kunt ons altijd mailen via:

info@mistercanis.nl