Waarom krijgen Pups andere Voeding dan Volwassen Honden?


Pups zitten in de belangrijkste groeifase van hun leven. Ze zijn heel actief, groeien hard en zijn vol in ontwikkeling. Daarom hebben ze ook een hele andere voedingsbehoefte dan volwassen honden. Voeding voor pups is speciaal ontwikkeld om in deze voedingsbehoefte te voorzien en een optimale groei te ondersteunen. 

Puppyvoeding 

Puppyvoeding is geschikt voor puppy's tussen de 0 en 6 maanden.

Puppyvoeding bevat meer eiwitten, meer energie, gezonde voedingszuren en calcium en fosfor. Deze laatste twee zorgen voor een goede groei van sterke tanden en botten. Verder is de grootte van de brokken aangepast aan de grote van een pup. Zo kunnen ze de brokjes beter kauwen! De voeding is ook nog eens licht verteerbaar, waardoor de voedingsstoffen snel opgenomen worden.  

Na ongeveer 6 maanden kan je overgaan op een ander type voeding, namelijk: junior voeding. Deze junior voeding bevat minder calorieën, maar nog steeds veel proteïnen. Zo krijgt je puppy voldoende voedingsstoffen binnen voor de groei van zijn botten en spieren. De junior voeding dient, net zoals de puppyvoeding, ongeveer 6 maanden gevoerd te worden.

Overstappen naar Volwassen Voeding

Afhankelijk van het ras en de grootte van je hond, kun je na de puppy- en junior fase overgaan op volwassen voeding. Hoe groter de hond, des te langer hij nodig heeft om over te stappen op volwassen voeding.

Hieronder geven we aan hoelang het ongeveer duurt voordat je kunt overstappen naar de volwassen voeding:

  • Kleine honden, tot 10 kg: 10-12 maanden
  • Middelgrote honden, 11-25 kg: 12-18 maanden
  • Grote honden, meer dan 25 kg: 18-24 maanden

Het moment waarop uw viervoeter volledig volgroeid is blijft moeilijk te voorspellen en kan per ras verschillen. Bovenstaande informatie is een indicatie, voor deskundige informatie kunt u altijd nog uw dierenarts raadplegen.

aanbiddelijk, babyhondje, beest


x
x