Wanneer is de voeding van jouw hond gezond?


Er zijn heel veel verschillende soorten hondenvoeding op de markt. Dit maakt het moeilijk om de juiste voeding te kiezen.

Alsof het al niet moeilijk genoeg is om een keuze te maken, hoor je van de één dat je voeding moet selecteren op basis van ras, terwijl de ander zweert bij het selecteren op basis van leeftijd.

Het belangrijkste is dat je kijkt waar jouw hond het beste op functioneert!

Maar wanneer weet je nou waar hij/zij het beste op functioneert?

Gezonde Voeding

Meestal zijn de effecten van gezonde voeding goed te zien aan de volgende kenmerken:

  • Jouw hond krijgt een mooie, glanzende vacht;
  • Jouw hond wordt een stukje levendiger en krijgt dus meer energie;

Alle processen die zich in het lichaam van jouw viervoeter afspelen, zijn afhankelijk van de voedingsstoffen die zijn/haar lichaam in komen.Met gezonde voeding verklein je het risico op een aandoening en zorg je ervoor dat je hond en jij nog lang van elkaar kunnen genieten!

Ongezonde Voeding

Er is helaas ook hondenvoeding op de markt die niet heel gezond zijn voor jouw lieve viervoeter…Wanneer weet je nou dat de voeding die je geeft, ongezond of zelfs gevaarlijk is? De volgende klachten kunnen duiden op verkeerde voeding:

  • Huidproblemen, zoals jeuk of huidirritatie
  • Vachtproblemen, zoals doffe vacht, overmatig verharen of kale plekken
  • Gebitsproblemen, zoals ontstoken tandvlees
  • Overgewicht

Deze klachten hebben meestal te maken met een overbelasting door afvalstoffen en een slechte darmflora. Een slechte darmflora ontstaat wanneer de viervoeter niet de juiste bacteriën binnenkrijgt. Gezonde hondenvoeding zorgt ervoor dat jouw hond goed kan functioneren en zich goed voelt.

Gezonde voeding kan veel gezondheidsklachten voorkomen en vaak ook oplossen.


x

x